20.03.2024

Hvordan Alupro-rackene ble utviklet

Vi er stolte over å ha lansert neste generasjons 19" rack system. Produsert i aluminium, modulært og skalerbart.


I mer enn 15 år produserte vi de tradisjonelle APIS-rackene av kryssfinér. Denne prosessen var tidkrevende, ettersom den krevde sparkling, pussing og lakking før monteringen av hardware. I begynnelsen av 2023 ble Kay Robot Yksnøy fra God Flyt AS tildelt oppgaven med å redesigne dette produktet i aluminium for å redusere vekt og produksjonstid, samtidig som vi ønskte å skape et mer bærekraftig produkt. Kay Robot foreslo raskt en modulær løsning som tillot enkel utskifting og ombygging av rackene. Ideen ble svært godt mottatt, og vi besluttet å gå videre med utviklingen.

Kay Robot Yksnøy er oppfinneren av de nye aluminiumsrackene til Rufo.

I den videre utviklingsfasen involverte vi blant andre Børre Leinebø og Raymond Hellem fra Sonic City for å bidra i konseptutviklingen. De første prototypene ble testet under en Europaturné med Karpe for å evaluere produktet i praktisk bruk over to måneder. Tilbakemeldingene var klare: Sett rackene i produksjon; dette er noe vi trenger!


De nye rackene er fleksible og kan integreres i flyrack-løsninger som Peli-kofferter og Softbager for situasjoner hvor lav vekt er avgjørende. Under ser man rackene i et tradisjonelt PTS skap. Se alle produktene her.


De nye rackene er kompatible med både de gamle APIS-rackene og PTS-systemet som Rufo har utviklet de siste ti årene. Tilbakemeldingene har overgått alle forventninger, noe som også resulterte i en vellykket fremvisning av produktene under ISE-messen i Barcelona tidlig i 2024. Responsen i Barcelona var overveldende positiv, og vi returnerte hjem med over 100 potensielle kunder fra hele verden. Nå starter den store reisen ut i verden for Rufo, og vi ser frem til å lansere mange nye produkter i denne serien i løpet av 2024.

Trykk på bildet over for å se video der Knut Steinnes forklarer PTS systemet.


 Vil du vite mer om de nye aluminiumsrackene til Rufo? Klikk her